В Україні створюють "вбивцю шахідів" із мінікулеметом для знищення дронів — відео
Категорія
Технології
Дата публікації

В Україні створюють "вбивцю шахідів" із мінікулеметом для знищення дронів — відео

В Україні створюють "вбивцю шахідів" із мінікулеметом для знищення дронів — відео
Джерело:  online.ua

Українські інженери офіційно підтвердили, що зараз активно працюють над створенням «вбивці шахідів» — дрона із мінікулеметом, який буде полювати на іранські безпілотники та знищувати їх. Про це розповів волонтер та розробник програмного забезпечення Роман Кирилюк.

Джерело: Твіттер-сторінка Романа Кирилюка 

В Україні розробляють "вбивцю шахідів": що відомо

Роман Кирилюк оприлюднив в мережі відео, на якому можна побачити прототип бойового безпілотника, що допоможе ефективно знищувати іранські дрони-камікадзе.

Привіт Shahed-136! Ми прикріпили до дрону мінікулемет, — зазначає у своєму коментарі до відео розробник програмного забезпечення.

Варто зазначити, що уже в найближчому майбутньому інженери обіцяють показати свою розробку у дпроцесі виконання бойових задач.

НАТО готове допомогти Україні захиститися від іранських дронів

Як уже згадувалося раніше, протягом останнього місяця російські загарбники активно атакують українські міста дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136. Росія маркує безпілотники як свою розробку, називаючи БПЛА «Герань-2».

18 жовтня генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс найближчими днями надасть Україні системи ППО проти безпілотників для захисту від постійних атак Росії іранськими дронами по критичній інфраструктурі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?