В Україні тимчасово призупинили видачу водійських прав
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні тимчасово призупинили видачу водійських прав

В Україні тимчасово призупинили видачу водійських прав
Джерело:  online.ua

В Україні тимчасово призупинили видачу водійських прав через перебої з поставками бланків. Також поки не будуть видавати документи про реєстрацію транспорту.

Джерело: сайт Головного сервісного центру МВС

У МВС уточнили, що поліграфічний комбінат планує відновити виготовлення бланків через два дні. Коли в сервісних центрах МВС знову будуть видавати водійські права, повідомлять додатково. Зазначено, що це станеться в найближчі дні.

"У зв'язку з перебоями в постачанні бланкової продукції можливе тимчасове припинення надання адміністративних послуг з реєстрації / перереєстрації транспортних засобів і видачі посвідчення водія", - повідомили в Головному сервісному центрі МВС.

В Україні видають водійські права нового зразка

З минулого року в Україні видають водійські права нового зразка. Оновлені водійські права в Україні приведені у відповідність з європейськими вимогами.

Новий зразок водійських прав тримовний. На ньому вказана наступна інформрація:

  • дані про згоду / незгоду водія на посмертне донорство,

  • інформація про групу крові та резус-фактор,

  • електронний чіп.

Нові бланки виготовляються в таких кольорах: темно-синій і темно-рожевий, синій і жовтий, лавандовий (який під впливом ультрафіолету світиться червоним), рожевий (який світиться синім). Інформація про надання згоди або незгоди на посмертне донорство, група крові (резус-фактор) в посвідчення водія вноситься тільки з письмової згоди власника прав.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?