В Україні відбувся Марш за права тварин — долучилися навіть полярники
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відбувся Марш за права тварин — долучилися навіть полярники

В Україні відбувся Марш за права тварин —  долучилися навіть полярники
Джерело:  online.ua

В неділю, 5 вересня, в Україні відбувся масштабний Всеукраїнський марш за права тварин. На вулиці вийшли жителі 30 українських міст, марш, зокрема, пройшов у Києві, Львові, Одесі, Харкові, Миколаєві, Сєвєродонецьку, Тернополі, Івано-Франківську, Чернігові. Організатором акції виступив гуманістичний рух за права тварин UAnimals.

Джерело: UAnimals.

Учасники маршу вимагають в української влади заборонити на законодавчому рівні цирки із тваринами, контактні зоопарки, дельфінарії, хутрові ферми і притравочні станції.

Також зоозахисники закликають владу сприяти у притягненню до справедливого покарання за жорстоке поводження з тваринами - живодерів і «догхантерів».

Українські полярники підтримали Марш за права тварин

Учасники української експедиції на антарктичній станції «Академік Вернадський» також вийшли на Всеукраїнський марш за права тварин, щоб наголосити на важливості захисту тварин та переконати політиків, поліцію, суддів, чиновників та кожного українця вживати активних заходів для збереження їхнього життя.

«Ми, учасники 26-ї Української антарктичної експедиції, перебуваючи у віддаленій Антарктиді на українській науковій станції «Академік Вернадський», маємо змогу спостерігати і вивчати тварин в природному заповідному середовищі, яке стало таким завдяки послідовним зусиллям міжнародної наукової та природоохоронної спільноти. Проте, ще не так давно ставлення до тварин у цьому регіоні нашої планети було зовсім іншим. Ще у 20-му столітті до тварин тут ставилися як до ресурсу, зокрема популяції китів нещадно експлуатували в ході китобійного промислу, і навіть заборона промислу досі не призвела до відновлення чисельності усіх видів.

Ми підтримуємо прагнення учасників Маршу щодо дбалого ставлення до тварин. Зокрема, ми щиро переконані, що морські ссавці мають жити виключно в морях і океанах, а не в дельфінаріях. Разом з вами ми поділяємо намір докласти якнайбільше зусиль для захисту довкілля, адже збереження планети починається з побутового рівня, та закликаємо кожного до гуманного поводження з тваринами», - йдеться в заяві української експедиції.

Читайте також:

  • Рада затвердила закон про захист тварин — посилене покарання за жорстокість і список заборон.

  • Знайди свого: у музеї Ханенків стартував проєкт з метою адопції тварин із притулків.

  • WWF-Україна нагадав, чому не можна чіпати дитинчат диких тварин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?