В Україні відновили виплату допомоги на дітей під час карантину
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні відновили виплату допомоги на дітей під час карантину

В Україні відновили виплату допомоги на дітей під час карантину
Джерело:  online.ua

Кабмін посилює грошову допомогу для українців, які постраждали через карантин. 25 листопада на засіданні уряду прийнято рішення відновити виплату допомоги на дітей, які зможуть отримувати фізичні особи-підприємці, яким довелося призупинити бізнес через введеніобмеження. На допомогу в розмірі 2 тисяч гривень на кожну дитину до 10 років можуть розраховувати підприємці, які перебувають в першій і другій групі платників єдиного податку. Виплати поки вирішили провести в листопаді і грудні 2020 року. Про рішення уряду щодо відновлення виплат допомоги на дітей під час карантину повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

"Коли в родині підприємця є діти у віці до 10 років держава буде допомагати з їх забезпеченням. Буде виплачено близько 2 тис. грн на кожну дитину. Всі заявки, подані в травні-серпні за цією програмою, будуть продовжені автоматично. Загальне фінансування для українських сімей за цією програмою до кінця року складе фактично 1 млрд грн", - уточнив рішення Кабміну прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Згідно з прийнятою урядом постанови, ФОП, які в травні - серпні 2020 року одержували карантинну допомогу на дітей, виплата такої допомоги буде продовжена в грудні 2020 року - вони отримають гроші відразу за два місяці (листопад і грудень 2020 року) без подачі нової заяви і документів. Якщо ФОП раніше не звертався за таким видом допомоги, то заяву потрібно подати до 15 грудня 2020 року.

"З огляду на введення в Україні "карантину вихідного дня" і в зв'язку з виниклою необхідністю державної підтримки фізичних осіб - підприємців, в сім'ях яких виховуються діти, доцільно відновити на період з 01.11.2020 по 31.12.2020 виплату допомоги на дітей фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та відносяться до першої та другої групи платників єдиного податку ", - йдеться в постанові.

Крім відновлення виплат допомоги на дітей під час карантину, Кабмін обіцяє ФОП, чия сфера діяльності може потрапити під закриття через карантин, матеріальну допомогу в розмірі 8 тисяч гривень. За розрахунками уряду, цією програмою в разі посилення карантину зможуть скористатися понад мільйон українців, а загальний обсяг допомоги за цим напрямком становитиме 10 млрд грн. Також роботодавці в разі введення повного локдауну зможуть отримати до 8 тисяс гривень одноразової матеріальної допомоги на кожного працівника - таким чином Кабмін розраховує зберегти робочі місця. Також підприємства, яким доведеться зупинити роботу в разі введення жорсткого карантину, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників. На це закладено 1,5 млрд гривень. Крім того, від сплати податків і зборів, включаючи ЄСВ, будуть звільнені майже 200 тисяч ФОП 1-ї групи. Ці пропозиції Кабміну вже направлено на розгляд до Верховної Ради. В уряді розраховують, що парламентарії підтримають цей план підтримки малого і середнього бізнесу в країні на випадок повного локдауну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський оцінює як ефективний карантин вихідного дня і поки вважає за непотрібне вводити повний локдаун в Україні. Але на випадок жорсткого карантину президент доручив уряду розробити програму підтримки підприємців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?