Зеленський повідомив українцям обнадійливу новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський повідомив українцям обнадійливу новину

Зеленський повідомив українцям обнадійливу новину
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський в перший повноцінний робочий день в ОПУ після лікування коронавіруса потішив українців обнадійливою заявою. Президент вважає, що поки немає необхідності вводити повний локдаун в Україні, завдяки тому, що карантин вихідного дня виявився ефективним і дозволив скоротити зростання нових хворих. У той же час він закликав українців робити все можливе для забезпечення безпеки власного здоров'я, а уряду доручив негайно відновити всі економічні програми і почати нові, щоб допомогти якомога більшій кількості людей, які постраждали через карантинні обмеження. Таку заяву Зеленський озвучив 23 листопада на нараді з членами уряду з питань запобігання поширенню коронавірусної хвороби. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко відзвітував Зеленському, що тижнева динаміка захворюваності в Україні стабілізувалася. Він уточнив, що зараз 28 тисяч пацієнтів знаходяться на стаціонарному лікуванні від коронавірусної хвороби і така динаміка зберігається протягом останніх двох тижнів. За словами Ляшка, медична система України поки справляється з таким навантаженням.

"Карантин вихідного дня і додаткові заходи безпеки дають свої результати. Ми повинні зробити все, щоб уникнути повного локдауну. Поки статистика показує, що нам вдається стримувати прогнозоване зростання. Також важливо відновити всі економічні програми і почати нові, щоб допомогти якомога більшій кількості людей . Адже епідемічна ситуація по всьому світу впливає на економіку ", - зазначив Зеленський.

У свою чергу глава Національної поліції Ігор Клименко повідомив Зеленському, що майже 95% українців дотримуються маскового режиму. Він доповів, що після вступу в силу закону про штрафи за відсутність маски правоохоронці виписали тільки 1300 штрафів.

Важливо відзначити, що питання введення повного локдауна в Україні в грудні вже піднімав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на нараді з мерами міст. В Офісі президента України підтвердили, що владі доведеться ввести повний локдаун в Україні, якщо не вдасться знизити кількість захворювань за рахунок карантину вихідного дня. У свою чергу міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що повний локдаун в Україні можуть ввести, коли буде по 30 тисяч нових хворих на добу протягом декількох днів поспіль, хоча ще місяць тому він називав катастрофічною для медичної системи країни добову захворюваність в 20 тисяч.

Нагадаємо, 23 листопада в Україні зафіксували 10945 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 635 689 осіб, з них 11075 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Запорізькій, Київській, Житомирській, Дніпропетровській областях та в Києві. Вже 291060 українців змогли перемогти коронавірус.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський терміново звернувся до всіх українців з важливим оголошенням - він повідомив, що отримав негативний результат тесту на COVID-19, а це значить, що президент вилікувався від коронавіруса і повертається до повноцінної роботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?