В Україні відзначають День пам’яті захисників
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відзначають День пам’яті захисників

В Україні відзначають День пам’яті захисників
Джерело:  online.ua

29 серпня в Україні відзначають День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Джерело: Центр страткому

День пам'яті захисників України

Цей день було обрано для нагадування про одну з найкривавіших подій війни на сході України - Іловайську трагедію.

З 6 по 29 серпня 2014 року на Донбасі тривала битва під містом Іловайськ, яка отримала назву “Іловайський котел”. 29 серпня сили АТО виходили з оточення під Іловайськом за домовленістю з російським керівництвом.

Проте РФ порушила домовленості, і її війська розстріляли з важкого озброєння колони українських військових.

Тоді українські війська втратили 366 воїнів, 429 - отримали поранення різного ступеню тяжкості, 300 - потрапили у полон.

Це змусило Україну 5 вересня 2014 року підписати умови Мінського перемир’я у столиці Білорусі.

Смертельний для наших захисників “зелений коридор” пролягав через поля із соняшниками. Саме під ними сотні українців поклали в боротьбі з ворогом свої життя на вівтар свободи, гинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Тож символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха, - пише Інститут національної пам'яті.

Центр стратегічних комунікацій підкреслює, що у нинішній війні ми платимо надзвичайно велику ціну.

Поки триває війна, ми не можемо казати про кількість загиблих, назвати всіх поіменно або розповісти всі історії. Однак ми зобов’язані докласти максимум зусиль, аби зберегти пам’ять і вшанувати кожного і кожну.

Вшанування загиблих захисників України

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вшанував загиблих захисників.

Не забудемо подвигів українських героїв, які у боротьбі за Батьківщину, за вільне майбутнє рідних і близьких, віддали найцінніше - свої життя… Схиляємо голови перед хоробрістю та вірністю наших воїнів.Вічна пам’ять і вічна слава усім борцям за волю України!

Білоруський добровольчий Полк Калиновського також вшанував загиблих білорусів.

Вони пишуть історію. Вони є гордістю Білорусі і білоруського народу. Вони обрали шлях гідності та честі. Вони свідомо йшли на війну, щоб захистити нас і весь світ від варварської орди. Ми будемо пам’ятати та цінувати їхній подвиг. Ми продовжимо їхню справу і доведемо її до кінця. Ми помстимося за всіх.

 Читайте також:

  • Зеленський підписав закон про перенесення Дня пам'яті та перемоги над нацизмом

  • В Україні вшановують пам'ять дітей, які загинули внаслідок вторгнення РФ — відео

  • У США вшановують пам’ять американських військових, які загинули за Україну

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?