Зеленський підписав закон про перенесення Дня пам'яті та перемоги над нацизмом
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав закон про перенесення Дня пам'яті та перемоги над нацизмом

Зеленський підписав закон про перенесення Дня пам'яті та перемоги над нацизмом
Джерело:  online.ua

12 червня Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років". Тепер його відзначатимуть 8 травня.

Джерело: Верховна Рада

Про що йдеться в новому законі

У пояснювальній записці законопроєкту вказано, що в історії України, територія якої була одним з основних полів битви Другої світової, ця ця війна стала болючою раною, оскільки загинуло понад вісім мільйонів українців.

Для громадян України є обов’язком пам’ятати, ціною яких величезних втрат здобуто перемогу над нацизмом. У європейських державах ця перемога щороку відзначається 8 травня в день капітуляції нацистської Німеччини – вшануванням пам’яті полеглих у Другій світовій війні.

Зазначається, що з для громадян України є обов’язком пам’ятати, ціною яких величезних втрат здобуто перемогу над нацизмом.

У європейських державах ця перемога щороку відзначається 8 травня в день капітуляції нацистської Німеччини – вшануванням пам’яті полеглих у Другій світовій війні.

Проєкт закону передбачає внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України, а також до Закону України "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років".

Що будуть відзначати 9 травня

9 травня Зеленський пропонує відзначати День Європи, який раніше в Україні святкували у третю суботу травня.

У 2023 році Україна вперше відзначила цей день разом із країнами ЄС у честь чого до Києва приїхала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?