Зеленський підписав указ про святкування в Україні Дня Європи 9 травня
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський підписав указ про святкування в Україні Дня Європи 9 травня

Зеленський підписав указ про святкування в Україні Дня Європи 9 травня
Джерело:  online.ua

У своєму зверненні на честь Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні президент України Володмир Зеленський повідомив, що 9 травня в Україні запроваджується День Європи.

Джерело: ОПУ

Зеленський підписав указ з запровадженням нового свята

Президент повідомив, щопідписав відповідний указ, і щороку відзавтра, 9 травня, Україна буде вшановувати історичну єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм.

Це буде День Європи, яка допомагає нам боротися на всіх напрямах: на полі бою зброєю, на дипломатичній передовій – рішучістю, проти ракетного терору й зимового блекауту, в економіці та на юридичному фронті. Це буде День Європи – нашої союзниці. Яка дає прихисток українським жінкам і дітям. Яка не зазіхає на наш суверенітет і не ставить під сумнів наше право на власний вибір національного шляху. Яка ніколи не називає Україну «вигаданим» чи «штучним» утворенням. І яка дає нам свою зброю, щоб ми могли захистити себе та її – нашу Європу!

Зеленський нагада, що святкування Дня Європи була втановлена давно для відзначення досягнутих миру та єдності.

Ми будемо пам’ятати кожну державу й кожен народ, які стали в боротьбі за свободу разом із нами. Ми ніколи не скажемо, що перемога могла б відбутися без когось із них. Це буде спільний успіх, але я впевнений, що світ називатиме цей день однаково – День перемоги України.

Зеленський також вніс до Верховної Ради законопроєкт про запровадження 8 травня Днем пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Наразі 8 травня в Україні відзначають День пам'яті та примирення, а 9 травня — День перемоги над нацизмом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?