День пам'яті чи день перемоги. Як змінилось ставлення українців до 8 та 9 травня
Категорія
Україна
Дата публікації

День пам'яті чи день перемоги. Як змінилось ставлення українців до 8 та 9 травня

День пам'яті чи день перемоги. Як змінилось ставлення українців до 8 та 9 травня
Джерело:  online.ua

У той час, як увесь цивілізований світ вшановує пам'ять загиблих у Другій світовій війні, росіяни продовжують влаштовувати танці на кістках та "победобесія" на парадах 9 травня. У українців вже зовсім інша думка стосовно ціє дати. Журналістка Online.ua Вікторія Бєлік дізналась, як саме змінилось ставлення українців до цього дня.

Джерело: ютуб-канал Online.ua

Як змінилось ставлення українців до 8 та 9 травня 

Зокрема, більшість опитаних українців зазначили, що схиляються до вшанування пам'яті загиблих, що в Україні відзначають саме 8 травня.

Багато опитаних також зізнались, що взагалі не відзначають ніякі дати.

Це не свято, це більше день пам'яті, особливо 8 травня, як у нас, - зазначає жителька Києва.

За словами одного зі співрозмовників журналістки, росіяни 9 травня відзначають перемогу власної сили та ігнорування міжнародного права.

Я за те, щоб ми святкували те, що підкреслює ідентичність нашої нації і за відмову від усього нав'язаного Росією, - підкреслила одна з учасниць опитування.

Як злочинне вторгнення армії РФ змінило ставлення укранців до 9 травня 

Думаю, для всіх змінилось уявлення про те, що такі взагалі війна і як це насправді відбувається, - зазначає один з учасників опитування.

Переважна більшість опитаних також зізналась, що у радянські часи Другу світову навмисно героїзували та насаджували людям суцільну брехню про неї.

Не має тут ніякого романтизму. Це страшна річ, кров і сльози, - зазначає один з опитаних.

При цьому українці у якості побажання росіянам переважно порекомендували їм набратись розуму та забратись вже з України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?