В Україні виходить СПАЛАХ — масштабний серіал-дослідження сучасної культури
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні виходить СПАЛАХ — масштабний серіал-дослідження сучасної культури

В Україні виходить СПАЛАХ — масштабний серіал-дослідження сучасної культури
Джерело:  online.ua

Медіа "Слух" підготувало трейлер нового проєкту "СПАЛАХ", присвяченого сучасній українській культурі. Документальна стрічка фокусується на всьому розмаїтті перш за все музики, яка наразі існує в нашій державі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву авторів та оприлюднений ролик.

Згідно з поясненням, проєкт створений у формі серіалу, який презентуватимуть завдяки YouTube.

"СПАЛАХ — документальний серіал про нову українську культуру від медіа СЛУХ. Проєкт, над яким ми працювали більшу частину бентежного 2020 року. Він про еволюцію різних сфер української культури і її сучасних героїв і героїнь. Створено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)", - пояснили автори.

Кількість серій дорівнює 10, кожна з них націлюється на одну тему, які коливаються від нашої попмузики до кліпмейкінгу, кіно, брендів, стріт-арту.

"Наразі в Україні триває процес формування національної ідентичності. Проєкт, який показав би, що нова українська культура існує і стрімко розвивається, потрібен вже сьогодні", - вважають автори.

Під час проєкту було відзнято інтерв'ю з безліччю представників сучасної української культури з різних напрямків, загальна кількість перевищує сотню. Зокрема, у різних епізодах можна побачити Юрія Бардаша, ONUKA, MONATIK, Олексія Потапенка, Алана Бадоєва, Майкла Щура, Лероса Гео, Влада Яму, представників CLOSER, Veselka, Культура Звука, Планета кіно, Ukrainian Fashion Week, KSENIA SCHNAIDER.

Як повідомляв ONLINE.UA, український фільм "Домовина" талановитого режисера Кадіма Тарасова став справжнім тріумфатором на Іранському кінофестивалі. Варто звернути увагу на те, що стрічку тричі відзначено на GILAK International Film Festival в Ірані в категоріях "Найкращий короткометражний фільм", "Найкращий режисер короткого метру", "Найкраща ідея".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?