В Україні випробували нову зброю: потужний постріл потрапив на відео
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні випробували нову зброю: потужний постріл потрапив на відео

В Україні випробували нову зброю: потужний постріл потрапив на відео
Джерело:  online.ua

Перша українська система озброєння стандарту НАТО - самохідна артилерійська установка "Богдана" - успішно пройшла новий етап випробувань. На цей раз розробники перевірили роботу всіх систем озброєння за допомогою гідропостріла. Коротке, але видовищне відео потужного пострілу опублікувала прес-служба компанії "Українська бронетехніка", передає ОNLINE.UA.

"На короткому відео - так званий гідропостріл, який дозволяє перевірити всі системи озброєння. Далі в програмі випробувань - стрілянина інертними (не бойовими) снарядами, а потім - бойовими. САУ "Богдана"- спільна розробка Краматорського заводу важкого верстатобудування і компанії "Українська бронетехніка", - йдеться в коментарі до короткого відео.

Розробники уточнили, що під час гідропострілу випробувачі зарядили гаубицю дерев'яною "болванкою", заливши в стовбур гармати воду, щоб снаряд не зайнявся. В ході випробувань вдалося встановити, що ствол витримує необхідний для пострілу тиск і роботу всіх систем озброєння, заявлених конструкторами.

На наступному етапі випробувань "Богдани" буде здійснений постріл інертним снарядом, а потім гаубицю випробують на запуск бойових снарядів.

Нагадаємо, кілька днів тому в Україні в рамках нового етапу випробувань запустили крилату ракету Р-360 комплексу РК-360МЦ "Нептун". Вона пролетіла кілька сотень кілометрів і підтвердила свої льотні характеристики. Запуск ракети супроводжували винищувачі Су-27 ВПС України.

Раніше ОNLINE.UA повідомляв, що в Україні створюють нову надзвукову ракету класу "повітря-земля", яка призначена для знищення наземних цілей, легкої і важкої бронетехніки і укріплень супротивника. Залежно від завдань ракета може оснащуватися осколково-фугасної і фугасно-проникаючої бойовими частинами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?