В Україні виявлено партію ватажка бойовиків Пушиліна: спливли шокуючі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні виявлено партію ватажка бойовиків Пушиліна: спливли шокуючі подробиці

В Україні виявлено партію ватажка бойовиків Пушиліна: спливли шокуючі подробиці
Джерело:  Сьогодні

В реєстрах політичних партій України виявили досі діючу політсилу на чолі з ватажком "ДНР" Денисом Пушиліним. Як з'ясувалося партія зареєстрована під назвою "МММ". Про це повідомив заступник голови комітету Верховної Ради з питань державної влади Олександр Качура в інтерв'ю "Сегодня", передає ONLINE.UA.

"Це абсурд якийсь! Коли я як адвокат звертався з даного питання, мені сказали, що "вони нічого не порушують", - обурений Качура.

Він уточнив, що нардепи виявили партію Пушиліна в Україні в рамках роботи над ліквідацією "фейкових" політсил. Зокрема, за словами Качури, парламентарії вже звернулися до Мін'юсту з пропозицією анулювати реєстрацію партій, які порушували закон, не вели політичну діяльність і не брали участь у виборчих кампаніях протягом декількох десятків років. Або, як у випадку з "МММ", несвоєчасно створили осередки, або подавали завідомо недостовірні дані при реєстрації.

"По трьох цих підстав ми можемо очистити політичне поле від "кишенькових","диванних","фейкових" партій. Наскільки я знаю, міністр юстиції вже дав завдання профільному департаменту проаналізувати ситуацію і подати свої висновки щодо подачі в суд позовів щодо анулювання свідоцтв таких політсил. По суті, замість 320 партій в країні може залишитися близько сотні. Але тих, хто дійсно реально веде політичну діяльність", - додав заступник голови комітету ВР з питань державної влади.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ватажок "ДНР" Денис Пушилін вимагає від президента України Володимира Зеленського капітуляції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?