В Україні вшановують пам'ять Кузьми Скрябіна — біографія та безсмертні хіти музиканта
Категорія
Культура
Дата публікації

В Україні вшановують пам'ять Кузьми Скрябіна — біографія та безсмертні хіти музиканта

В Україні вшановують пам'ять Кузьми Скрябіна — біографія та безсмертні хіти музиканта
Джерело:  online.ua

2 лютого 2015 року усю Україну сколихнула трагічна новина — стало відомо про те, що в результаті ДТП на Дніпропетровщині загинув відомий український музикант і шоумен, лідер популярного гурту "Скрябін" 46-річний Андрій Кузьменко. Попри те, що з моменту смертельної автокатастрофи минуло аж 6 років, українці досі пам'ятають життєрадісного артиста, який ніколи не боявся голосно говорити правду про владу, політиків та навіть свої власні недоліки. Кузьма "Скрябін", як його звикли величати у народі, продовжує жити у своїх безсмертних хітах, якими ще чимало років будуть насолоджуватися його віддані фанати. ONLINE.UA вирішив нагадати українцям біографію геніального музиканта, а також створити добірку пісень Кузьми, які обожнюють мільйони його шанувальників.

Андрій Кузьменко народився 17 серпня 1968 року в Самборі Львівської області. Згодом його сім'я вирішила переїхати в м. Новояворівськ, де він і почав свій творчий шлях. Що цікаво, будучи ще дитиною, Кузьма плекав надію, що стане водієм сміттєвоза, попри те,що його мама була вчителькою музики і хлопець навіть закінчив музичну школу за класом фортепіано. Також відомо, що Андрій Кузьменко закінчив факультет стоматології Львівського медінституту (тепер Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького). Хоча навчання його не цікавило, він змушений був довчитися на прохання батьків. Ще один цікавий факт про артиста — Кузьменко кандидат у майстри спорту з біатлону.

Кузьма в юності

В кінці 1980-х років Андрій Кузьменко разом з друзями створює гурт "Скрябін", однак лише з 2003 року Андрій вирішив взяти важелі керування проєктом на себе: він починає творити зовсім іншу музику, ніж досі. Очевидними стали зміни в його поглядах та ідеях .

Гурт "Скрябін"

В 1994 році він одружується зі Світланою Іванівною Бабійчук, дочкою художника Івана Бабійчука (1944 — 2015), художницею, майстром розпису по дереву. Вона навчалася з Андрієм у паралельних класах, 1990 року закінчила Курський педагогічний інститут. 14 вересня 1997 року дружина Світлана народила Кузьмі доньку, яку назвали Марією-Барбарою.

Кузьма з дружиною Світланою

Уже в 2006 році співак видав книгу-автобіографію «Я, Побєда і Берлін», яка згодом кілька разів перевидавалася.

Талановитий артист загинув 2 лютого 2015 року в ДТП біля села Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області. Тодішній Президент України Петро Порошенко нагородив його орденом «За заслуги» I ступеня (посмертно). У серпні 2020 року Президент Володимир Зеленський присвоїв Андрію Кузьменко звання Героя України.

Добірка безсмертних хітів гурту "Скрябін":

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у суботу, 23 січня 2021 року помер легендарний телеведучий Ларрі Кінг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?