В Україні введуть паспорти вакцинації: що вони передбачають
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні введуть паспорти вакцинації: що вони передбачають

В Україні введуть паспорти вакцинації: що вони передбачають
Джерело:  online.ua

В Україні у майбутньому передбачають ввести систему так званих паспортів вакцинації проти коронавірусу COVID-19. заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко пояснив, як працюватиме відповідна система. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал "Україна 24".

За словами головного санітарного лікаря, кожне щеплення заноситимуть до електронної системи охорони здоров'я.

"Коли на міжнародному рівні введуть обов'язкові паспорти вакцинації, українські лікарі зможуть оперативно видати довідку про щеплення", - пояснив Ляшко.

Також посадовець зауважив, в уряді працюють над початком кампанії з масової вакцинації громадян старше 18 років, йдеться про безкоштовне щеплення двома дозами препарату.

"На сьогодні держава зацікавлена зробити щеплення всім верстам населення безкоштовно. Тому на перших етапах не потрібно розглядати можливість проведення вакцинації за свій рахунок і в приватних клініках. Якщо говорити про потенційно платній вакцинації за власні кошти, то ми говоримо як мінімум про другому півріччі 2021 року, і це не факт", - додав заступник міністра.

Нагадаємо, Україна поки що лише чекає на прибуття перших партій вакцини проти коронавірусу. Державні установи замовили певний обсяг препарату китайського розробника Sinovac, його повинні доставити у нашу країну вже у лютому.

Також Україна приєдналася ще торік до ініціативи COVAX, яка передбачає розподіл партій препаратів між країнами-учасницями.

Як повідомляв ONLINE.UA, у компанії Sinovac Biontech оголосили про існування способу, який підвищить показники ефективності їх вакцини проти коронавірусу COVID-19. Для цього необхідно збільшити інтервал між двома щепленнями.

Нові попередні випробування продемонстрували близько 70%. Вони проходили із залученням 1394 пацієнтів, які отримали препарат чи плацебо з інтервалом у 21 день замість 14-ти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?