В Україні ввели нові штрафи для водіїв: що потрібно знати
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні ввели нові штрафи для водіїв: що потрібно знати

В Україні ввели нові штрафи для водіїв: що потрібно знати
Джерело:  online.ua

За перевезення дітей до 12 років в автомобілі без спеціальних крісел водіїв штрафуватимуть на суму 510-850 гривень. Закон про нові штрафи 29 жовтня ухвалили депутати ВРУ одноголосно. Про це повідомляє ONLINE.UA.

Відповідно до прийнятого законопроєкту, відтепер за порушення правил перевезення дітей на водія буде накладено штраф в розмірі 30 неоподатковуваних податком мінімальних доходів (510 грн), у разі повторного порушення протягом року - штраф підвищиться до 850 грн. У пояснювальній записці до закону йдеться, що згідно ПДР, дітей зростом менше 145 см і віком менше 12 років не можна перевозити в автомобілі без спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки.

Також автори законопроєкту призвели дані Всесвітньої організації охорони здоров'я, згідно з якими правильно встановлені дитячі автомобільні крісла зменшують ймовірність смерті немовлят під час поїздки в авто приблизно на 70%, і на 54-80% для дітей до 12 років.

Законопроєкт про нові штрафи розглядався сьогодні в першому читанні - за нього проголосували 323 нардепа, жодного голосу проти подано не було. Пізніше спікер Ради Дмитро Разумков, за згодою глави профільного комітету, запропонував прийняти законопроєкт в цілому, і депутати схвалили його 332 голосами. Проти не було також жодного голосу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 20 жовтня, в Україні набув чинності Законопроект №0893 "Про внесення змін до статті 133-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за безпідставну відмову в пільговому перевезенні окремих категорій громадян". Відтепер перевізників за безпідставну відмову в безкоштовному проїзді учасникам бойових дій на Донбасі і ветеранам будуть штрафувати на 850 гривень. Раніше штраф за це порушення становив 136 гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?