В Україні заборонили літери Z і V на автономерах — роз’яснення від МВС
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні заборонили літери Z і V на автономерах — роз’яснення від МВС

В Україні заборонили літери Z і V на автономерах — роз’яснення від МВС
Джерело:  online.ua

У МВС роз’яснили деталі щодо заборони замовляти та виробляти автомобільні номерні знаки, що містять символіку, яка асоціюється з війною Росії в Україні.

Джерело: МВС

У МВС роз’яснили деталі заборони літери Z і V на автономерах

У Камбіні заборонили замовляти та виробляти автомобільні номерні знаки, що містять символіку, яка асоціюється з війною Росії в Україні. Зокрема йдеться про літери "Z" та "V".

У сервісному центрі пояснюють, використання цих знаків має натяк на символіку російського вторгнення.
Відтак заборонено використання цих літер окремо, а також у словах, написаних кирилицею, замість "З", "С", "В", "Ф". Крім того, заборона стосується також написів та зображень, символіки комуністичного тоталітарного режиму чи націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму.

На українських номерних знаках не може бути емблем органів держави-терориста та збройних сил Росії: сухопутних військ, повітряно-космічних сил, військово-морського флоту, ракетних сил стратегічного призначення тощо, — кажуть у МВС.

Не можна також розміщувати на номерних знаках написи типу "КУZВАС", "ZAПОБЕДУ", "ZAПРАVДУ", але дозволяються надписи типу "VICTORY", "ZORRO", "PIZZA".

Фото: hsc.gov.ua

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?