Зеленський дорікнув ЗМІ за публікації про деталі контрнаступу України
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський дорікнув ЗМІ за публікації про деталі контрнаступу України

Зеленський дорікнув ЗМІ за публікації про деталі контрнаступу України
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зайва інформація про можливий український контрнаступ не допомагає ситуації, проте Сили оборони це не зупинить.

Джерело: ОПУ

 Зеленський розповів про вплив ЗМІ на контрнаступ

Зеленський дав інтервʼю представникам фінських, шведських, данських і норвезьких ЗМІ. Він зауважив, що контрнаступ України залежить не лише від бойових машин, адже це лише одна зі складових наступальної операції.

Іноді існують інформаційні загрози. Я про це жодного разу не висловлювався, але іноді є інформація, яка виходить в тій чи іншій пресі й це, на жаль, не тільки російська преса. І я вважаю, що ця інформація, скажімо, не допомагає. Сказати чесно, чи вона нас зупинить? Ні, - сказав він.

За словами перзидента, ситуацію навіть не змінить той факт, якщо інформаційні вкиди будуть з'являтися у ЗМІ щодня.

Нас все це не зупинить, ми все одно підемо вперед і точно переможемо. Але от такі речі, як я вам сказав, час, або якась зайва інформація - не важливо, фейкова вона, чи правдива, - все це впливає. Хочу підкреслити, це точно не допомагає. Точно. Все інше - дрібниці. ми їх пройдемо, - сказав він.

Подоляк закликав дотримуватися тиші щодо контрнаступу

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк закликав журналістів не ставити питання про контрнаступ усім, кого можна назвати "офіційною особою".

Коли вже контрнаступ? На якому напрямку? Скільки буде людей та техніки? Який план бою? Журналісти закидують однотипними питаннями всіх, кого можна назвати "офіційною особою". Вболівальники сідають на трибуни і бажають знати, чи є ще час встигнути в буфет за курячими крильцями. "Військові оглядачі" сперечаються, чи буде "другий сезон" таким вдалим, як перший. Політичні аналітики попереджають: якщо перегляди впадуть, інвестори замисляться, чи продовжувати серіал на третій сезон. "Фанати" невдоволені: фото зруйнованих пейзажів та поранених людей вже не чіпляють, а шоуранери демонструють недостатню креативність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?