Україна вже готова до контрнаступу – Резніков
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вже готова до контрнаступу – Резніков

Україна вже готова до контрнаступу – Резніков
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Олексій Резніков зазначив, що Україна вже готова до початку контрнаступу. За його словами, ЗСУ очікують на сприятливі погодні умови та рішення командування.

Джерело: Олексій Резніков

Україна готова до контрнаступу

Очільник Міноборони Олексій Резніков на брифінгу Міноборони повідомив, що українська армія вже готова до контрнаступу.

Голова відомства відзначив, що наразі ЗСУ очікують рішення командирів та сприятливих погодних умов для наступу. Він додав, що контрнаступ почнеться, як тільки це буде можливим.

Як тільки буде Божа воля, погода і рішення командирів – ми це зробимо, — сказав він.

Резніков додав, що деякі українські військові ще мають закінчити опанування новітньої військової техніки, яка надається країнами-союзниками.

Він зазначив, що окрім "танкової коаліції", до якої входять танки Leopard 2 і Challenger, Україна отримує й велику кількість броньованих машин різного типу, зокрема БТР і БМП, і курси підготовки на деяких з них ще тривають.

Підготовка завершується, тому що окрім зброї та військової техніки ще має бути опанування її нашими військовослужбовцями. А ми дуже сучасні системи отримали... Нагадаю, що окрім танкової коаліції, куди в першу чергу входять танки Leopard-2 плюс Challenger, а Leopard-1 трохи пізніше приїдуть, ми чекаємо ще потім Abrams. Але Abrams у цьому контрнаступі брати участь не будуть, думаю. Але наші екіпажі вже поїхали на навчання, – сказав Резніков.

Коли Україна піде в контрнаступ

У Міноборони заявили, що контрнаступ є величезним комплексом дій, спрямованих на оборону і звільнення територій. Його елементи відбувається вже зараз.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що вузько говорити про контрнаступ є некоректним. Це величезний комплекс дій і заходів, які здійснюють ЗСУ — підготовка людей до комплексу дій — як оборонних, так і наступальних.

Важливо, за словами заступниці глави Міноборони, підготувати техніку, людей, а також підтягнути резерви, сформувати тактики на усі основні і додаткові плани.

Вона додала, що такі рішення приймаються за дуже короткий термін, а остаточний план визначається так, щоб ворог не встиг відреагувати.

Наприклад, штурмові дії з нашого боку здійснюються на Бахмутському, Маріїнському, лиманськрму напрямках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?