Міністр оборони Німеччини назвав терміни передачі Україні 80 танків Leopard 1
Категорія
Україна
Дата публікації

Міністр оборони Німеччини назвав терміни передачі Україні 80 танків Leopard 1

Міністр оборони Німеччини назвав терміни передачі Україні 80 танків Leopard 1
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус розповів, що в середині 2023 року почнуться поставки Україні 80 основних бойових танків Leopard 1. Підготовка українських військових до їх використанні розпочалася цього тижня.

Джерело: La Vanguardia

Коли Україна отримає Leopard 1

Пісторіус нагадав, що Німеччина у березні поставила Україні 18 сучасних танків Leopard 2 A6 та 40 БМП Marder, а також необхідні запчастини та боєприпаси.

Крім того, я успішно та інтенсивно лобіював наших партнерів для більшої підтримки; врешті вдалося забезпечити бригаду танків. Але ми не полишаємо своїх зусиль. Крім того, про поставку танків заявили Нідерланди та Данія. А поставки основних бойових танків Leopard 1 A5 тільки почалися.

Він зазначив, що цього тижня розпочалося навчання понад сотні українських військових на Leopard 1.

У середині року почнуться поставки до 80 основних бойових танків Leopard 1. Ми на Рамштайні також проклали шлях до створення центру технічного обслуговування Leopard 2 у Польщі.

21 квітня Польща, Україна та Німеччина домовилися про створення бази для ремонту німецьких танків Leopard у Польщі.

Загалом, за словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, союзники передали Україні 1550 бронемашин, 230 танків велику кількість боєприпасів.

Що відомо про Leopard 1

Танк був розроблений у 1960-х роках у Німеччині, що робить його першим німецьким танком, створеним після Другої світової війни.

Наразі він взятий на озброєння у 12 країнах на чотирьох континентах.

До 1984 року виготовлено 4744 одиниць цього танку.

За інформацією Defence Express, 1А5 є останньою модифікацією танка від 1987 року. Після п’ятої модернізації Leopard значно наростив захист, отримав стабілізатор озброєння, нову прицільну та комп'ютеризовану систему керування вогнем, а також турбований дизель на 830 к.с .

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?