Командування РФ звільнило низку генералів через побоювання щодо контрнаступу України — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Командування РФ звільнило низку генералів через побоювання щодо контрнаступу України — ISW

Командування РФ звільнило низку генералів через побоювання щодо контрнаступу України — ISW
Джерело:  online.ua

Російське військове командування проводить перестановки в керівництві органів управління, пов’язаних із формуванням сил, тиловим та матеріально-технічним забезпеченням перед контрнаступом України.

Джерело: ISW

РФ змінила кілька ключових генералів

Кілька російських військових блогерів 27 квітня заявили, що генерал-полковник Олексій Кузьменков, заступник голови Національної гвардії Росії, змінив генерал-полковника Михайла Мізінцева на посаді заступника міністра оборони РФ з тилового забезпечення.

Блогер, пов’язаний з «Вагнером», стверджував, що звільнення Мізінцева могло бути наслідком перевірки боєготовності військ Північного флоту, яку проводив колишній командувач повітряно-десантними військами (ВДВ) і пов’язаний з «Вагнером» генерал-полковник Михайло Теплінський, який нещодавно був повторно призначений на невизначену командну посаду в Україні.

Аналітики зазначають, що перевірка Теплінського виявила, що війська окупантів в окремих місцях фронту не отримують необхідного озброєння.

Колишній начальник 8-го Управління Генштабу РФ Юрій Кузнєцов стане начальником Головного управління кадрів Міноборони Росії, а заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Росії Станіслав Гаджимагомедов замінить генерала Олега Горшеніна на посаді начальника Центру управління обороною країни.

Зміни в управлінні не допоможуть РФ перед контрнастпуом України

Органи, які отримають нове керівництво, пов’язані з управлінням формування російських сил, забезпеченням і матеріально-технічним наглядом.

Російський Генштаб, можливо, намагається ввести ці зміни, оскільки в російському інформаційному просторі зростає страх перед українським контрнаступом.

На думку аналітиків, ці зміни також свідчать про те, що існуючі командири, відповідальні за ці функції, не змогли належним чином сприяти зимовому наступу Росії, який в основному завершився без суттєвих успіхів.

Однак, ці зміни навряд чи створять умови для своєчасної відповіді російських військ на український контрнаступ. Ці зміни можуть бути частиною більш широких зусиль щодо реформування та офіційного оформлення Збройних сил Росії в довгостроковій перспективі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?