В Україні зафіксовано випадок холери
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зафіксовано випадок холери

В Україні зафіксовано випадок холери
Джерело:  online.ua

В Бердянську Запорізької області було зафіксовано випадок холери. Про це повідомляє Запорізький обласний лабораторний центр МОЗ, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що в лікарню звернувся житель Дніпропетровської області, котрий відпочивав у Бердянську і страждав на гострий гастроентероколіт. Після проведеної в лікарні доби він відмовився від лікування і поїхав додому. Пізніше стало відомо, що з узятих у хворого проб виділено холерний вібріон О1 групи, серовару Огава, авірулентний, нетоксикогенний.

"За місцем відпочинку інфікованого чоловіка в Бердянську обстежені шість осіб, які були в контакті з ним, досліджені 10 змивів, дві проби питної води, одна проба стічних вод. Також досліджена проба креветок, відібраних у приватної особи на пляжі №3, де відпочивав хворий, чотири проби морської води, одна проба стічних вод міських очисних споруд до очищення і одна проба стічних вод інфекційного стаціонару до обробки. Однак результати всіх проб негативні, холерні вібріони не встановлені", - сказано в повідомленні.

Бердянська міськрада затвердила план дій щодо локалізації та ліквідації вогнища холери.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в МОЗ дали важливі рекомендації українцям щодо нової медреформи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?