В Україні закінчується термін заборони на російські соцмережі - що вирішили у Верховній Раді
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні закінчується термін заборони на російські соцмережі - що вирішили у Верховній Раді

В Україні закінчується термін заборони на російські соцмережі - що вирішили у Верховній Раді
Джерело:  online.ua

Через кілька днів в Україні закінчується термін заборони на російські соцмережі "ВКонтакте", Mail.ru, "Однокласники", а також ще десятки російських сайтів, заблокованих в нашій країні рішенням РНБО 2017 року. Українські депутати мають намір продовжити заборону на них ще на три роки. Відповідне рішення прийняв Комітет парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки, який рекомендував Верховній раді затвердити заборону на найближчому засіданні, запланованому на 13 травня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інформаційне управління апарату ВР.

Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти проєкт постанови №3319 "Про схвалення пропозицій про продовження терміну застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", яким пропонується продовження заборони на російські соцмережі.

Про це рішення також повідомив народний депутат Роман Лозинський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Тільки що Комітет національної безпеки підтримав нашу постанову про подальше блокування російських соцмереж. І рекомендував Парламенту прийняти постанову", - зазначив він.

Нагадаємо, 10 квітня глава Служби безпеки України Іван Баканов вніс в РНБО пропозицію про продовження ще на три роки заборони на російські соцмережі, так як 15 травня закінчується їх термін блокування, яке було введено рішенням РНБО навесні 2017 року.

"Фейки в країнах сталої демократії прирівняні до зброї масового знищення. Проти України триває гібридна війна, і ми продовжуємо протистояти інформаційним атакам з боку РФ. Тому в продовженні санкцій є сенс: цим ми захистимо наших громадян від фейків і маніпуляцій, а відповідно - збережемо безпеку держави в цілому ", - пояснював своє рішення Баканов.

Він нагадував, що всього протягом 2017-2020 років СБУ зафіксувала тисячі випадків розміщення деструктивного контенту на платформах "Однокласники" і "ВКонтакте". З початку введення санкцій, за даними Баканова, слідчі Служби зареєстрували майже 100 кримінальних проваджень щодо власників та адміністраторів антиукраїнських угруповань в цих соціальних мережах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ усунула цілу ботоферму, яка дезінформувала українців про коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?