В Україні запроваджують нові правила індексації пенсій
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні запроваджують нові правила індексації пенсій

В Україні запроваджують нові правила індексації пенсій
Джерело:  online.ua

Цьогоріч традиційна індексація пенсій в Україні відбудеться за новими правилами. Підвищення виплат на тлі загального подорожчання споживчих товарів і послуг тепер стосуватиметься і військовослужбовців та науковцям.

Джерело: телеканал "Україна"

"Ми проведемо індексацію в наступному році, причому не так, як було раніше – не проводилася індексація військовим і науковим працівникам. Ми проведемо індексацію всім", - розповів голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев.

У Мінсоцполітики також підтвердили розширення категорій претендентів на індексацію, за словами очільниці відомства, Марини Лазебної, впроваджувати згадані зміни за однаковими правилами для всіх пенсіонерів планують вже у березні.

Кабмін запровадив доплати у розмірі 300-400 грн для деяких пенсіонерів

Нагадаємо, 1 жовтня 2021 року пенсіонерам у віці від 70 до 75 років почали доплачувати щомісяця по 300 гривень. А пенсіонери у віці 75-80 років, за словами глави Кабміну Дениса Шмигаля, повинні були почати отримувати доплати до 400 гривень.

Уряд Шмигаля намагається впровадити обов’язкові накопичувальні пенсії. Варто зазначити, що у бюджеті Пенсійного фонду на наступний, 2022 рік передбачено 531 млрд грн. Це на 31 млрд грн більше, ніж у поточному році.

Раніше ексміністр соціальної політики Андрій Рева назвав нову пенсійну реформу "шляхом в нікуди". Йдеться, зокрема, про співвідношення між працездатним населенням країни та людьми пенсійного віку. Перша категорія в Україні хоч, природньо, і переважає, однак кількість тих, хто вважається платником податків, суттєво менша, аніж кількість всіх зайнятих українців працездатного віку. Одна з причин полягає в тому, що далеко не всі працевлаштовані офіційно.

"В Україні сьогодні 24 млн осіб працездатного віку і трохи менше ніж 11 млн пенсіонерів. У нас співвідношення одне з найкращих у Європі. Але з 24 млн осіб працездатного віку платять внески до Пенсійного фонду 10 млн. За 3 млн платить держава. Таким чином, у нас близько 13 млн є. Решта 11 млн осіб не платять нічого... Яке може накопичення йти, коли у них навіть не сплачуються внески для базової пенсії?" — сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?