В Україні зареєструють новий препарат від коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зареєструють новий препарат від коронавірусу

В Україні зареєструють новий препарат від коронавірусу
Джерело:  online.ua

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко повідомив, що наступного тижня в Україні зареєструють препарат від коронавірусу "Молнупіравір". Після цього ліки доставлять в країну протягом 7-10 днів.

Джерело: брифінг за підсумками засідання РНБО

В Україні з’явиться "Молнупіравір"

Наступного тижня в Україні зареєструють антивірусний препарат прямої дії проти коронавірусу "Молнупіравір", який зайшов на реєстрацію в країну, — сказав Ляшко.

Також Ляшко уточнив, що препарат передадуть до лікарень упродовж 7-10 днів.

Постачання в країну, передача лікарням для амбулаторного лікування, оскільки цей препарат перешкоджає переходу захворювання на більш важку форму, — додав міністр.

За прогнозами Міністерства охорони здоров’я, захворюваність на COVID-19 під час нинішньої хвилі буде удвічі більшою проти хвилі, яка тривала в жовтні-листопаді 2021 року — водночас кількість госпіталізацій і смертей буде менша.

Це завдяки тому, що значно зросла кількість імунізованих людей в Україні, завдяки вакцинації і завдяки тому, що все ж таки штам Омікрон, якщо порівняти з його перебігом сьогодні в європейських країнах, менш агресивний, — сказав Віктор Ляшко.

Препарат “Молнупіравір” — це пігулки, які виробляє американська компанія Merck & Co. Вони використовуються для лікування COVID-19. За даними виробника, серед пацієнтів, які приймали "Молнупіравір", лише 7,3% були госпіталізовані впродовж 30 днів після діагностування.

Нагадаємо, що ВООЗ нещодавно ухвалила використання ще двох препаратів від коронавірусу. Тепер лікувати COVID-19 можна препаратами Барицитиніб та Сотровімаб.

Перший препарат, Барицитиніб, використовується для лікування аутоімунних станів, раку крові та кісткового мозку та ревматоїдного артриту.

Згідно рекомендацій ВООЗ, його «настійно рекомендують» пацієнтам із тяжким або критичним захворюванням на коронавірус.

Скільки українців врятувала вакцинація

Віктор Ляшко також розповів, що вакцинація проти COVID-19 вже зберегла 18 тисяч життів українців.

За математичним моделюванням даних, саме стільки життів вдалося врятувати з початку вакцинальної кампанії завдяки зробленим щепленням, — наголосив міністр.

Він нагадав, що вакцинація є дієвим захистом від тяжкого перебігу хвороби і смерті та закликав зробити не лише базовий курс щеплень і коронавірусу, але й отримати бустерну дозу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?