В Україні затвердили розподіл строковиків армійського весняного призову
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні затвердили розподіл строковиків армійського весняного призову

В Україні затвердили розподіл строковиків армійського весняного призову
Джерело:  online.ua

Вже незабаром розпочнеться новий весняний призов 2021 року. В українському уряді під час засідання у середу, ухвалили фінальне рішення щодо розподілу майбутніх військовослужбовців, яких призвуть на відповідну службу вже упродовж наступних тижнів. У розпорядженні говориться про параметри кількісного складу українців та обсяги видатків для проведення заходів з призову у період з квітня до червня цьогоріч. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядове засідання.

В цілому на військову службу спрямують 14 246 осі. Їх розподілять наступним чином:

  • Збройні сили - 6 500 призовників;

  • Державна спеціальна служба транспорту - 600 призовників;

  • Національна гвардія - 4 646 призовників;

  • Державна прикордонна служба - 2 500 призовників.

Показник видатків на проведення призову українських громадян на строкову службу затверджений на 66 мільйонах гривень. Таким чином, кожен призовник обійдеться державі приблизно у 4 633 гривні. З них 4 540 - це виплати грошової допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу. Інші 93 гривні — підготовка та проведення призову на строкову військову службу, до цієї суми не входять кошти, необхідні для харчування чи перевезення особи.

Тривалий час в Україні продовжується дискусія щодо утворення повністю контрактної армії. Одночасно з цим продовжується реформування армійської структури, згідно зі стандартами НАТО та західних країн — відповідно курсу на євро- та євроатлантичну інтеграцію, який підтримують безпосередньо в НАТО.

Утім, представники ЗСУ чи Міністерства оборони звернули увагу на неможливість повної відмови від призову громадян на військову службу.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, що у Збройних силах України вирішили збільшити гонорари за укладання першого контракту з армією. З 1 січня 2021 новобранцям платитимуть від 18 тисяч 160 гривень до 22 тисяч 700 гривень. Що важливо розуміти, одноразову грошову допомогу не виплачують особам, звільненим з військової служби за контрактом, у разі повторного прийняття на військову службу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?