В Україні збільшать розмір мінімальної пенсії з 1 грудня
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні збільшать розмір мінімальної пенсії з 1 грудня

В Україні збільшать розмір мінімальної пенсії з 1 грудня
Джерело:  online.ua

Зважаючи на те, що уряд виділив кошти Пенсійному фонду, літні українці можуть очікувати на невелике збільшення пенсії вже з першого грудня. Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що виділена Кабміном сума на видаткову частину фонду становить 18 млрд грн.

Джерело: Telegram  глави Кабміну

Після підвищення, розмір мінімальної пенсії в Україні становитиме 2600 гривень. Але це стосується лише пенсіонерів у віці від 65 років, стаж роботи яких становить понад 30 років для жінок та понад 35 років для чоловіків. Мінімальна пенсія для інших виросте лише з 1854 до 1934 гривень.

Прем’єр також додав, що підвищення відбудеться в зв’язку зі зростанням мінімальної заробітної плати. Нагадаємо, з 1 січня 2021 року мінімальна зарплата становить 6000 грн, а з 1 грудня піднімається до 6500 грн.

 Збільшення пенсій, зарплат і соціальних виплат відбувається і буде відбуватися на регулярній основі, запевняє глава Кабміну.

 Підвищення пенсій з жовтня для 1 млн пенсіонерів

Зазначимо, з 1 жовтня поточного року встановлена щомісячна доплата до пенсії до 400 грн для пенсіонерів віком 75 - 80 років. При цьому мінімальна пенсійна виплата для них встановлюється у розмірі 2 500 грн за наявності страхового стажу 20/25 років і більше. Підвищення пенсій з 1 жовтня стосується майже 1 млн пенсіонерів.

Також минулого місяця Кабмін постановив з жовтня 2022 року виплачувати доплати у розмірі 300 грн для тих із пенсіонерів 70-75 років, пенсія яких не перевищує розміру середньої зарплати 2020 року.

«Більше того, з березня 2023 року відбуватиметься щорічна індексація таких доплат. Це продовження системної політики Уряду у напрямку встановлення більш справедливих соціальних виплат», — прокоментував Шмигаль.

Середньостатистичний пенсіонер в Україні та Європі

Згідно з проведеним дослідженням, середньостатистичним пенсіонером в Україні є жінка 75 років, середній розмір пенсії якої становить 117 євро.

В Франції та Німеччині ситуація значно краща, однак, варто відзначити, суттєво різниться між собою. Так, французьким середньостатистичним пенсіонером є людина 84 років з розміром пенсії 1 400 євро.

В Німеччині пенсія майже вдвічі нижча. У середньостатистичної літньої людини 82 років вона становить 782 євро.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?