В Україні збільшили державне оборонне замовлення - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні збільшили державне оборонне замовлення - що відомо

В Україні збільшили державне оборонне замовлення - що відомо
Джерело:  online.ua

Представники Ради національної безпеки та оборони вирішили збільшити обсяги державного оборонного замовлення в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За офіційними даними, документ стосується 2020, 2021, 2022 років. Його спрямують до Кабінету міністрів, якому належить затвердити рішення, врахувавши усі пропозиції щодо "підвищення бойових спроможностей Збройних сил України та розвитку сил стримування".

Стосовно 2020 року фінансування на ДОЗ збільшили на 16% у порівнянні з 2019 роком — до 25,848 мільярда гривень. Виконувати його будуть 14 замовників.

"Державним оборонним замовленням передбачається фінансування заходів з розвитку виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу (ОПК) на загальну суму 2,53 млрд грн. (9,8% від загального обсягу ДОЗ). З них 1,7 млрд грн спрямовуватимуться на виконання дослідних та дослідно-конструкторських робіт", - пояснили в РНБО.

Попередні розрахунки демонструють частку вітчизняних постачальників у 90%. Доля імпорту сягає 10%. Окрім того, Кабміну доручать розробити й внести до Верховної Ради законопроєкти, які покращать умови для інвесторів в ОПК.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вівторок, 18 лютого, представники РНБО на засіданні схвалили Стратегію національної безпеки й оборони. Документ отримав назву "Безпеки людини — безпека країни".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?