В Україні змінять ПЛР-тести на коронавірус через новий штам COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні змінять ПЛР-тести на коронавірус через новий штам COVID-19

В Україні змінять ПЛР-тести на коронавірус через новий штам COVID-19
Джерело:  online.ua

Українські медичні фахівці змінять підхід до тестування на коронавірус COVID-19, який наразі використовують. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, це пов'язано з виявленням нового штаму інфекції та протидії її поширення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця у вівторок, 22 грудня.

За його словами, йдеться про внесення змін вже до кінця грудня. Британські експерти 27 грудня оприлюднять попереднє дослідження про зміни у коротких фрагментах ДНР чи РНК-мішені вірусу.

"В кінці грудня Центр громадського здоров'я збере всіх виробників тест-систем ПЛР, а також постачальників і промовить про зміну праймерів для того, щоб змінити наші ПЛР-системи і щоб додати мішень, яка буде виловлювати білок нового вірусу", - пояснив Ляшко.

Слід зауважити, вперше новий штам коронавірусу зареєстрували саме у Великій Британії, це підтвердили на офіційному рівні минулого тижня, 14 грудня. Станом на сьогодні зареєстровано близько тисячі відповідних випадків.

Представники служби громадської охорони здоров'я Англії напередодні оголосили, що новий штам почав поширюватися у листопаді. Перша поява його у країні припускається ще у вересні.

Водночас експерти звертають увагу на повільне поширення до останнього місяця осени. Дослідження вказують на підвищену заразність нового різновиду.

Як повідомляв ONLINE.UA, нову мутацію коронавірусу тільки-но почали систематично вивчати після виявлення у Великій Британії, але перші фейки вже поширюються. У Міністерстві охорони здоров’я перелічили та викрили кілька з найпопулярніших. Найбільш серйозні з таких міфів говорять про новий штам як про більш смертоносний у порівнянні з попередником.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?