В Україні значно зросли штрафи за водіння напідпитку
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні значно зросли штрафи за водіння напідпитку

В Україні значно зросли штрафи за водіння напідпитку
Джерело:  online.ua

12 березня офіційно стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський підписав закон, який посилює відповідальність за водіння у стані алкогольного сп’яніння. Як відомо, цей закон Верховна Рада України ухвалила ще 16 лютого 2021 року, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт  Офісу президента.

Варто звернути особливу увагу на те, що цим законом відновлюється і збільшується відповідальність за керування автомобілем напідпитку від 17 тисяч грн за перший випадок до 51 тис. грн з позбавленням водійських прав на 10 років. За третій випадок - конфіскація авто.

Окрім того, вказано, що посилюється кримінальна відповідальність за порушення ПДР, вчинене в стані алкогольного чи іншого сп'яніння, яке спровокувало тяжкі наслідки.

"За перевищення швидкості руху більш як на 50 км/год – штраф збільшено з 510 до 3400 грн, за залишення місця ДТП – з 255 до 3400 грн з позбавленням права керування ТЗ на строк 1-2 роки або без такого", - йдеться в повідомленні.

На сайті президента також зазначається, що збільшено штраф за керування або передачу керування ТЗ особою, яка не має права ним керувати, – з 510 до 3400 грн, а повторне протягом року – 40800 грн з позбавленням права керування ТЗ на строк від 5 до 7 років (можливе також оплатне вилучення ТЗ);

"За керування ТЗ особою, яка була позбавлена такого права штраф збільшено з 510 до 20400 грн, а повторне протягом року – 40800 грн з позбавленням права керування ТЗ на строк від 5 до 7 років (можливе також оплатне вилучення ТЗ)", - розповідають представники ОП.

Не можна також не звернути увагу на те, що 18 лютого 2021 Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт 4643-д, яким пропонується механізм доступного розмитнення ввезених авто протягом 180 днів. Як стверджує заступник очільника податкового комітету Олександр Ковальчук, цим документом пропонується митне оформлення транспортних засобів, ввезених на територію України до 31 грудня 2020 року за новою формулою. Вона діятиме протягом 180 днів з дня набрання чинності цього закону.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Аваков назвав причини штрафів для власників "євроблях".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?