В Україні зросли пенсії: кому і на скільки підняли виплати
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні зросли пенсії: кому і на скільки підняли виплати

В Україні зросли пенсії: кому і на скільки підняли виплати
Джерело:  online.ua

З 1 січня 2020 року пенсія у зв'язку з втратою годувальника, яка призначається членам сімей військовослужбовців, зросла до 3276 гривень. До кінця року заплановано ще два підвищення - з 1 липня до 3424 грн, з 1 грудня до 3538 грн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Мінсоцполітики.

У відомстві зазначили, що підвищення рівня пенсій на 2020 рік запланували в три етапи. Перший вже почався з 1 січня, другий запланований на літо, третій - на кінець року.

Слід зазначити, що в грудні минулого року у всіх українських пенсіонерів розмір пенсії збільшився в більшу сторону в зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму - 1638 гривень. У 2020 році заплановано ще два підвищення - в липні і грудні до 1712 грн і 1769 грн відповідно.

У ПФУ уточнили, що автоматичний перерахунок пенсій також буде проведено працюючим пенсіонерам. Якщо ж людина вийшла на заслужений відпочинок у 2018 році і два роки працювала і ще жодного разу перерахунок їй не проводили, то потрібно звернутися із заявою до територіального відділення Пенсійного фонду про те, що таке право за нею закріплено - звернутися краще заздалегідь, до настання дати, з якої призначили пенсію.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський обіцяв, що пенсії в Україні будуть зростати в залежності від віку: ті, кому за 80 років, отримуватимуть на 1100 гривень більше. На це підвищення в бюджеті України на 2020 рік виділили 13 млрд гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в березні 2020 року в Україні підвищать пенсії. Виплати зростуть за рахунок індексації, яка буде проведена автоматично. В середньому пенсії підвищаться на 12% - індексація пройде за формулою "50% інфляції + 50% зміни середньої зарплати за минулий рік".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?