В Україні з'явилися пожежниці-черниці
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні з'явилися пожежниці-черниці

В Україні з'явилися пожежниці-черниці
Джерело:  online.ua

В Україні запрацювала перша добровільна пожежна команда, у якій нестимуть службу черниці.

Джерело: сайт Державної служби України з надзвичайних ситуацій

Добровільна пожежна команда з черниць

У Свято-Троїцькому Мотронинському жіночому монастирі, що у селі Мельники Медведівської сільської територіальної громади, що на Черкащині, відкрили нову пожежну команду.

У новоствореній ДПК на виклики виїжджатимуть п'ятеро доброволиць – ігуменя Іларія, дві послушниці монастирю Лариса і Крістіна та два водії пожежного автомобіля.

ДСНС повідомляє, що окрім забезпечення пожежної безпеки монастиря та реагування на надзвичайні події, під захистом пожежної команди будуть жителі семи сіл та двох селищ, що входять до сільської територіальної громади. Адже відстань до найближчої пожежної частини складає близько 20 км.

Раніше доброволиці пройшли спеціальні навчання, під час яких тренувались відпрацювали вправи з бойового розгортання, подачі води та надання першої домедичної допомоги постраждалим.

Черниці працюватимуть у підрясниках, оскільки одягати та носити штани черниця заборонено.

Штани не будемо одягати. У нас будуть спеціальні будуть підрясники, які не боятимуться вогню. Є така тканина, яка не плавиться, – розповіла ігуменя Свято-Троїцького Мотронинського жіночого монастиря Іларія.

Ідея створення добровільної пожежної команди зародилася минулого року, коли ігуменя Іларія побачила пожежу на полі біля Чигирина. На крик про допомогу ніхто не відгукнувся – не було ресурсів для тушіння пожеж. Тоді ігуменя сама організувала працівників, за допомогою яких зупинила загоряння.

У Черкаській області діє близько півтори тисячі добровільних пожежних команд. Пожежниці у рясах – поки єдині в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?