В Україні з'явилося нове свято
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні з'явилося нове свято

В Україні з'явилося нове свято
Джерело:  online.ua

З 28 листопада 2020 року Україна відзначатиме нове професійне свято - День працівника системи фінансового моніторингу. Відповідний указ вже підписав президент України Володимир Зеленський, який таким чином вирішив оцінити значний внесок працівників системи фінмоніторингу в утвердження статусу України як надійного партнера міжнародної спільноти у сфері запобігання та протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний інтернет-портал глави держави.

"Установити в Україні професійне свято - День працівника системи фінансового моніторингу, відзначати щорічно 28 листопада. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування", - йдеться в указі Зеленського.

Нагадаємо, з 28 квітня 2020 року в Україні вступили в силу нові правила фінансового моніторингу за операціями населення і бізнесу в Україні. Закон про фінансовий моніторинг частково вніс зміни в фінансові операції і боротьбу з офшорами. Тепер всі операції на суму від 400 тисяч гривень або іншої валюти, металу або активу в еквіваленті перевіряються банками за допомогою єдиного механізму ідентифікації та верифікації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні з'явилося нове свято - День фермера, який з 2020 року будуть відзначати 19 червня. Це свято запровадили з метою сприяння розвитку фермерського руху та на підтримку ініціативи громадськості. За даними Кабміну, в країні на сьогоднішній день зареєстровано 47 тисяч фермерських господарств, що становить 62% від загальної кількості суб'єктів, зайнятих в аграрному секторі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?