В України з'явився шанс стати тату-столицею Європи
Категорія
Україна
Дата публікації

В України з'явився шанс стати тату-столицею Європи

В України з'явився шанс стати тату-столицею Європи
Джерело:  online.ua

Українські тату-салони отримають наплив клієнтів із Європейського Союзу уже в 2022 році у зв'язку з тим, що в ЄС набирає чинності 4 січня 2022 року заборона на інгредієнт багатьох фарб, які використовуються при нанесенні тату – а точніше, на інгредієнт, який використовується у кольорових тату-чорнилах. Цю речовину називають ізопропанол – її заборонять уже за декілька тижнів.

Джерело: Телеграм-канал "Где деньги"

До України будуть приїжджати все більше європейців, щоб зробити тату

За словами експертів, мінімізація вибору пігментів для татуювань викликає занепокоєння татуювальників через брак альтернатив. Сірі, чорні залишаться, однак там цей компонент використовують вкрай рідко.

Що важливо розуміти, ізопропанол або ізопропіловий спирт може викликати роздратування очей, що є головною причиною заборони на використання чорнила для татуювань. Окрім того, наголошується, що він може висушити шкіру та спричинити пошкодження нервів.

Не можна не звернути увагу на те, що наразі майже не існує широко доступних типів чорнила, які не містять цієї сполуки.

Фото — unsplash.com

Влада ЄС вперше втрутилася у регулювання цього питання 3 роки тому, коли стало зрозуміло, що практично немає контролю над сектором татуювання чи складовими частинами продуктів, що використовуються.

Європейське хімічне агентство (ECHA) у Гельсінкі закликало до посилення регулювання з метою безпеки. Зміни в законі означають, що нормативи для тату-чорнила стануть такими ж жорсткими, як і для інших косметичних продуктів, більшість з яких не вводяться під шкіру. Виробники чорнила без особливого успіху намагаються надати альтернативи. Будь-який татуювальник, який продовжує використовувати в країнах ЄС чорнило, що містить ізопропіловий спирт, після 4 січня порушує закон і ризикує бути закритим та оштрафованим, - йдеться в повідомленні.

Експерти у цій сфері прогнозують, що люди, які полюбляють татуювання зразу ж кинуть до найближчої країни з метою tatoo-туризму. Саме це дає можливість Україні стати новою тату-столицею Європи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?