В український порт вперше привезли американську нафту: Кремль розлючений
Категорія
Економіка
Дата публікації

В український порт вперше привезли американську нафту: Кремль розлючений

В український порт вперше привезли американську нафту: Кремль розлючений
Джерело:  online.ua

Вчора, 6 липня, до Одеського морського порту вперше в історії України була доставлена партія нафти із США. Обсяг поставок становив 75 тисяч тонн, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на адміністрацію порту.

До Одеси танкер Wisdom Venture прибув о 7:20 ранку. Одержувачем нафти є ПАТ «Укртатнафта». Сировина буде поставлена нафтопроводом Одеса – Кременчук для переробки на потужностях Кременчуцького НПЗ.

В адміністрації Одеського морського порту заявили, що наступний танкер з американською нафтою може прибути до Одеси вже в серпні цього року.

Як зазначається, потужності одеської нафтоперевалочної бази складають 25 млн тонн на рік. Кременчуцький НПЗ здатен переробляти до 18 млн тонн нафти на рік. У разі забезпечення безперебійних поставок це дозволить Україні не залежати від будь-яких заборон на експорт нафти з боку Росії, включаючи заборону на реекспорт через Білорусь.

У Кремлі новину про постачання американської нафти до України прокоментували з погано прихованою люттю. На прокремлівському ресурсі «Газета.ру» вже встигли спрогнозувати черговий «колапс української економіки» через подорожчання паливно-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, коли Росія може припинити транзит газу через територію України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?