В Україну повернули депортованого в РФ 16-річного хлопця — омбудсмен
Категорія
Події
Дата публікації

В Україну повернули депортованого в РФ 16-річного хлопця — омбудсмен

В Україну повернули депортованого в РФ 16-річного хлопця — омбудсмен
Джерело:  online.ua

В Україну повернули 16-річного хлопця, якого незаконно вивезли до РФ та "усиновили" в російську сімʼю.

Джерело: Facebook уповноваженого ВР із прав людини Дмитра Лубінця

Депортований в РФ хлопець повернувся в Україну

Хлопець жив поблизу Маріуполя, незадовго до війни втратив батьків, однак має сестру, а нині ще й небайдужих співвітчизників, які готові йому допомагати. Після захоплення російськими окупантами рідного населеного пункту, його та багатьох інших дітей вивезли в Донецьк, а згодом до Росії, – зазначає Лубінець.

За його словами, дитячий омбудсмен РФ Марія Львова-Бєлова вирішила долю Сергія та інших вивезених українських дітей – усиновлення в російську сім’ю.

До Дня святого Миколая трапляються дива. От сьогодні таке диво трапилося і в 16-річного Сергія, який майже через 8 місяців повернувся в Україну після того, як його вивезли в Російську Федерацію, – наголосив омбудсмен.

Російська родина, в якій 16-річному українцю довелося жити, мала трьох власних дітей та вже одну всиновлену. Із новою "сім’єю" Сергій зовсім не спілкувався.

Я просто вчився в коледжі, розмовляв з друзями, з якими там познайомився, – розповів хлопець.

Дмитро Лубінець додав, що ставлення російської родини до хлопця не було жорстоким.

Увесь час його не покидала думка про те, що він повинен повернутися на Батьківщину. Допомогу знайшов в інтернеті. "Я хочу повернутися з РФ в Україну", – повідомлення, яке відправив Сергій у одному з чат-ботів і отримав відповідь, що йому в цьому допоможуть, – написав уповноважений ВР із прав людини.

РФ незаконно депортує українських дітей для "перевиховання"

Російські окупанти насильно депортували понад сто українських дітей з Луганщини до Чечні для "патріотичного виховання".

Кадиров викрадає луганських дітей, щоб виховувати з них вбивць, які потім підуть вбивати українців. Загарбники масово вивозять дітей із Луганської області в Чечню для "патріотичного виховання". Подібних випадків депортації підлітків на територію рф уже понад сотня, – наголосив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?