В Україну повертається зима: в яких областях різко погіршиться погода
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну повертається зима: в яких областях різко погіршиться погода

В Україну повертається зима: в яких областях різко погіршиться погода
Джерело:  online.ua

У неділю, 24 січня, в Україну повертається зима. Після кількох днів потепління, коли повіяло справжнім весняним теплом, в окремі області прийдуть снігопади, хуртовини, ожеледиця та снігові замети. Рятувальники попереджають українців про складні погодні умови. За їхнім прогнозом, на Правобережжі України очікуються пориви вітру до 15-20 м/с, а в західних областях - значний дощ і мокрий сніг. У понеділок, 25 січня, в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській областях виникнуть снігопади і хуртовини, які приведуть до снігових заметів, через що без світла можуть залишитися багато населених пунктів. Але в середині тижня очікується похолодання по всій Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на детальний прогноз Укргідрометцентру.

"24-25 січня на Правобережжі України пориви вітру 15-20 м/с, в західних областях значень дощ і мокрий сніг, 25 січня в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській областях значень сніг, хуртовини, на дорогах ожеледиця, місцями снігові замети (I рівень небезпеки, жовтий). у більшості західних областей очікується утворення снігового покриву висотою 5-10 см, в Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Волинській областях 10-20 см. Погодні умови призведуть до порушення енергозабезпечення окремих населених пунктів на Правобережжі України, в західних областях також і до порушення руху автомобільного транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць ", - попередили в ДСНС українців про небезпечні погодні умови.

За прогнозом синоптиків, у понеділок, 25 січня, снігом накриє всі західні області. При цьому температура повітря в денний час буде близькою до нуля. Морозов не очікується. На решті території України погода буде по-весняному теплою, але з дощами.

У вівторок, 26 січня, сніг прийде в Київ, північні і центральні області. Температура повітря вдень і вночі буде триматися на позначках -1 ... + 1°С.

У середу, 27 січня, погода в Україні практично не зміниться. Північ і центр країни зіткнеться зі снігопадами. У східних, західних і південних областях істотних опадів не передбачається.

У четвер, 28 січня, зима повернеться на всю територію України. Вночі очікуються незначні заморозки до -6 °С, а вдень регіони буде як і раніше засипати снігом.

Важливо відзначити, що за прогнозом глави Українського гідрометеорологічного центру Миколи Кульбіди, до 26 січня по всій Україні буде тепло, проте потім ситуація різко зміниться. Варто також звернути увагу на те, за прогнозами народних синоптиків, найхолоднішим місяцем зими буде лютий. Він може початися сильними снігопадами, які триватимуть майже до середини місяця.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Антарктиді поблизу української станції відколовся величезний шматок льодовика розміром з 7-поверховий будинок. Полярники кажуть, що скол такого масштабу відбувся вперше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?