В Україну прибула нова спецмісія НАТО - подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україну прибула нова спецмісія НАТО - подробиці

В Україну прибула нова спецмісія НАТО - подробиці
Джерело:  online.ua

Нова місія НАТО прибула до України у середу, 6 листопада. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційне представництво Альянсу у Києві.

Згідно з заявою, делегація прибула для підготовки рекомендацій до звіту щодо виконання Річної національної програми українським урядом.

"6-8 листопада оціночна місія НАТО зустрічатиметься з представниками майже усіх центральних органів виконавчої влади, залучених до виконання Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО на 2019 рік, яка є основним інструментом підготовки України до членства в Альянсі", - зазначила пресслужба.

Підсумки роботи делегації увійдуть до рекомендацій стосовно згаданого звіту. Його презентують керівництву держав-союзниць.

Штаб-квартира Альянсу 11 грудня стане місцем проведення фінального засідання Комісії Україна-НАТО у 2019 році. Там оцінюватимуть виконання Києвом РНП та обговорять підготовку до РНП-2020. У процесі братиме участь віцепрем'єр з питань євро- та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

Як повідомляв ONLINE.UA, генсекретар НАТО Єнс Столтенберг, який очолював делегацію в Україні, підтвердив - держава увійде у список північноатлантичних союзників. Він нагадав про неодноразове підтвердження цього від інших країн. Втім, це наразі питання реформ, які необхідно втілювати чинному уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?