В Україну прибули перші польські танки Leopard
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україну прибули перші польські танки Leopard

В Україну прибули перші польські танки Leopard
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 24 лютого, до України прибули перші танки Leopard від Польщі. Про це заявив голова Міноборони Польщі Маріуш Блащак на засіданні РНБО. Відео було опубліковано на офіційній сторінці Офісу президента Дуди у Twitter.

Джерело: Twitter Офісу президента Польщі

Leopard вже в Україні

Як відомо, ще з початку січня президент Польщі Анджей Дуда поділився планами країни щодо передачі Україні танків Leopard 2 у рамках військової допомоги. Тепер офіційно заявлено про їх прибуття.

Також під час спільної пресконференції Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького було підтверджено поставку Польщею перших танків Leopard 2 до України.

Сьогодні ми повідомляємо про перші танки з Польщі. Ми зробимо все, щоб цей новий ранковий старт був потужним рухом. Дякую усім нашим партнерам, які долучилися вже або долучаться, – сказав Зеленський.

Перша партія Leopard 2 складається з 4 одиниць. Усього Польща передасть Україні 14 Leopard 2.

Моравецький додав, що Варшава передасть Україні ще 60 танків PT-91 найближчими днями.

Прем’єр-міністр не зміг прийти на засідання, він поїхав до Києва, щоб передати танки Leopard, що входять до першої партії, поставленої в Україну, – прокоментував міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Хто ще обіцяв танки Leopard

Польща пообіцяла надати Україні 14 танків Leopard 2 ще наприкінці січня цього року, ставши першою країною, яка надала Україні західні танки.

Також про свої наміри передати Україні Leopard заявили інші країни, серед яких:

  • Іспанія, що передасть близько 10 танків;

  • Норвегія, яка надасть 8 танків;

  • Португалія – 4 танки;

  • Канада – 4 танки;

  • Швеція – 10 Leopard 2A5.

Також нагадаємо, що Фінляндія прийняла рішення про надання Україні танків Leopard, проте їх кількість наразі не відома.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?