В Україну прибули шість "Ловців шахедів" — вони захищатимуть енергетичні об'єкти
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну прибули шість "Ловців шахедів" — вони захищатимуть енергетичні об'єкти

В Україну прибули шість "Ловців шахедів" — вони захищатимуть енергетичні об'єкти
Джерело:  online.ua

В Україну прибули перші шість "Ловців шахедів", які захищатимуть енергетичні об'єкти від російських дронів.

Джерело: міністр цифрової трансформації Михайло Федоров

Перші Ловці шахедів вже в Україні

«Ловці шахедів» вже в Україні. Захищають енергетичні об‘єкти від російських дронів.

Наразі закупили 6 систем протидії ворожим безпілотникам. Це найсучасніші оборонні технології, які захищають стратегічні обʼєкти США. Комплекс радарів і засобів глушіння сигналу допомагає виявляти та блокувати ворожі БПЛА та випускає свої дрони, - розповів Федоров.

Він додав, що Fortem DroneHunter F700 — автономний дрон з радіолокаційним управлінням та штучним інтелектом. Летить на швидкості понад 100 км/год, перехоплює та приземляє ворожі безпілотники.

Також міністр цифрової трансформації показав відео з навчань операторів на полігоні.

Розробники Fortem DroneHunter F700 зазначають, що їхні БПЛА можуть зупинити дрони будь-якого розміру за допомогою відстрілу сіток. Окрім цього, F700 можуть доставляти перехоплені апарати на землю.

Нагадаємо, що гроші на «Ловців шахедів» збирали українці. За два дні збір від monobank та блогера Ігоря Лаченкова вдалося закрити, назбиравши 150 мільйонів гривень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?