США передадуть Україні протидронові системи VAMPIRE
Категорія
Світ
Дата публікації

США передадуть Україні протидронові системи VAMPIRE

США передадуть Україні протидронові системи VAMPIRE
Джерело:  online.ua

9 січня американська компанія L3Harris Technologies офіційно підтвердила підписання контракту з Пентагоном на 40 мільйонів доларів щодо постачання 14 ракетних комплексів VAMPIRE, які незабаром передадуть Збройним силам України.

Джерело:  "Європейська правда"

Україна отримає від США системи проти дронів VAMPIRE

В документі йдеться про те, що L3Harris повинен встановити комплекти VAMPIRE на транспортні засоби, який надав уряд США, для оперативної бойової підтримки на фронті в Україні.

Окрім того, наголошується, що перші чотири системи мають намір передати ЗСУ до середини поточногу року, решта десять – до кінця 2023 року.

Ми прагнемо підтримувати стратегічного партнера США з надійним потенціалом, оскільки народ України продовжує захищати свою країну і відстоювати свою незалежність, – виступив із заявою з цього приводу Люк Савуа, який є главою підрозділу розвідки, спостереження та рекогносцировки L3Harris.

Як уже згадувалося раніше, прототип VAMPIRE, який представило Міноборони США у квітні 2022 року, був обраний у серпні в межах пакету допомоги у сфері безпеки у розмірі 3 мільярди доларів у межах Ініціативи з надання допомоги Україні в галузі безпеки.

За словами американських журналістів, ані представники L3Harris, ані керівництво Пентагону досі не пояснили затримки у декілька місяців з укладанням контракту. На думку редакції видання, це може вказувати на труднощі з боку Білого дому й партнерів США у допомозі Україні з протидії атакам безпілотників.

Що важливо знати про систему VAMPIRE

VAMPIRE - це пакетний комплекс, який за допомогою високочутливих датчиків може відстежувати різного виду загрози, зокрема й дрони.

Він перехоплює їх за допомогою боєприпасів з лазерним наведенням. Система спроєктована таким чином, щоб поміститися в кузові комерційного пікапа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?