В Україну прибув вантаж із США зі зброєю та боєприпасами
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну прибув вантаж із США зі зброєю та боєприпасами

В Україну прибув вантаж із США зі зброєю та боєприпасами
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 18 жовтня, в Україну прибула друга партія міжнародної технічної допомоги від уряду Сполучених Штатів Америки Збройним силам. Про це заявив полковник медслужби уповноважений командування Медсил ЗСУ з питань зовнішньоекономічної діяльності Олександр Матійчук.

Джерело: телеканал “Дом”.

Зазначається, що вантаж прибув в рамках реалізації надання додаткової допомоги з безпеки від американського уряду Збройним силам України.

Полковник розповів, що у вантажі - медичні засоби, озброєння та боєприпаси.

Матійчук назвав таку допомогу кроком до повної взаємосумісності ЗСУ з країнами-членами НАТО.

Військова допомога США

Нагадаємо, Сполучені Штати пообіцяли збільшити на 60 мільйонів доларів військову допомогу Україні під час зустрічі між президентом Джо Байденом та президентом Володимиром Зеленським у Білому домі. Новий пакет буде включати більше протитанкових ракет Javelin.  В адміністрації Байдена підкреслили, що пакет допомоги Україні необхідний через "значне збільшення російської військової активності вздовж її кордону", а також через мінометні обстріли, порушення режиму припинення вогню та інші провокації.

10 жовтня в аеропорт "Бориспіль" прибула перша партія безпекової допомоги для України від США. Вантажі прибули в рамках додаткової безпекової допомоги від США для ЗСУ за результатами домовленостей, досягнутих під час візиту президента Володимира Зеленського до Штатів.

Нагадаємо, з 2014 року Україна отримала від США допомогу на загальну суму понад 2 млрд доларів.

Читайте також:

  • Китай веде переговори з США про довгострокові поставки скрапленого газу.

  • Результати візиту Зеленського до Вашингтона досить скромні — Клімкін.

  • У Конгресі США готують нову військову допомогу Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?