В Україну терміново їде держсекретар США - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україну терміново їде держсекретар США - що сталося

В Україну терміново їде держсекретар США - що сталося
Джерело:  online.ua

На початку січня 2020 року Україну терміново приїде держсекретар США Майк Помпео. Причина його раптового візиту - демонстрація підтримки Вашингтона і стабілізація відносин США та України, які зіпсувалися через розслідування у справі про імпічмент Дональда Трампа. Про візит в Україну повідомив особисто Майк Помпео в своєму Twitter, передає ONLINE.UA.

"З нетерпінням чекаю поїздки в Україну, Білорусь, Казахстан, Узбекистан і Кіпр в новому році, щоб зустрітися з колегами і підтвердити пріоритети США по всій Європі і Центральній Азії" - написав Помпео, зазначивши, що Україна стане не єдиною країною в рамках його робочого турне по Європі і країнам Азії.

Візит Помпео в Україну раніше анонсував помічник українського президента Андрій Єрмак. За словами Єрмака, Помпео приїде в Україну на початку січня 2020 року. Під час візиту Помпео до Києва, з ним зустрінеться Зеленський.

Варто відзначити, що поїздка Помпео в Україну стане першою для нього на посаді глави дипломатії США. Є інформація, що цей візит пов'язаний з призначенням посла США в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що до Києва з офіційним візитом приїжджав глава МЗС Німеччини Гайко Маас. Офіційний візит глави німецької дипломатії відбувся в листопаді, перед нормандським самітом в Парижі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?