В Україну терміново їде президент Європейської Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україну терміново їде президент Європейської Ради

В Україну терміново їде президент Європейської Ради
Джерело:  online.ua

Після поїздки в Брюссель прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з візитом до Києва їде президент Європейської Ради Шарль Мішель. У вівторок, 2 березня, він приїде до Києва, щоб підкреслити позицію ЄС щодо підтримки України. В рамках візиту Мішель відвідає Донбас і зустрінеться з військовими в зоні ООС. Також у нього заплановані переговори з президентом України Володимиром Зеленським, відвідування центрів ковід-вакцинації і зустріч з представниками антикорупційних інституцій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Євроради.

Перед візитом в Україну Шарль Мішель відвідає Молдову. До Кишинева він приїде вже сьогодні, 28 лютого. Там він проведе переговори з молдавською президенткою Маєю Санду. У понеділок, 1 березня, президент Євроради відправиться в Грузію. У Тбілісі у нього також відбудуться переговори з президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі, зустріч з представниками опозиційних політичних партій і відвідування адміністративного кордону.

В Україні Шарль Мішель проведе два дні - 2 і 3 березня. За підсумками візиту в Україну він дасть спільну пресконференцію з президентом Зеленським. Вона запланована на 13:15 за київським часом в середу, 3 березня.

Як відомо, останні переговори української влади з представниками Європейської ради відбулися 9-10 лютого. У них брав участь прем'єр-міністр України Денис Шіигаль. В рамках візиту в Брюссель він зустрівся з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом, який озвучив нові умови офіційному Києву для виплати другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро. Брюссель чекає, що команда українського лідера Володимира Зеленського досягне позитивного прогресу з МВФ в рамках кредитної програми Stand-by, проведе судову реформу, зробить антикорупційну інфраструктуру дієвою і поліпшить інвестиційний клімат в країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посли G7 нагадали команді Зеленського про зобов'язання України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?