В Україну терміново їдуть натовські військові - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну терміново їдуть натовські військові - що сталося

В Україну терміново їдуть натовські військові - що сталося
Джерело:  online.ua

Військова місія Канади повертається в Україну після карантину. Вже найближчим часом до Києва прибудуть 90 військових інструкторів, які навчатимуть українські війська основам солдатської служби по стандартам НАТО. Пізніше в Україну приїдуть ще 50 канадських військових, які продовжать місію з підтримки ЗСУ в умовах вимушеної протидії російській агресії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CBC.

Офіційна представниця канадського військового відомства Лі Кемпбелл уточнила, що військові інструктори будуть спрямовані в Україну вже в червні 2020 року. Після прибуття в нашу країну вони пройдуть 14-денну ізоляцію. Ще 50 військовослужбовців залишаться в Канаді на даний момент, але вони будуть задіяні для навчання українських військових, як тільки дозволять умови.

Нагадаємо, навчання українських солдатів і офіцерів на Яворівському полігоні в Львівській області проводиться збройними силами Канади з 2015 року в рамках операції Unifier. Тренувальний процес був зупинений в квітні 2020 року через пандемію коронавіруса в зв'язку з чим 140 з 200 військових інструкторів повернулися в Канаду. Тренувальна місія Канади в Україні буде проходити до 2022 року. Канадські військові навчають українських колег за п'ятьма напрямками підготовки: тактика малих груп і снайперська підготовка, розмінування, військова поліція, польова медицина і логістика.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кілька днів тому Україна увійшла в програму розширених можливостей НАТО. Завдяки статусу партнера НАТО Україна отримає можливість брати участь в плануванні операцій, отримає доступ до маневрів, передового досвіду і пріоритетної сертифікації сил і засобів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?