В Україну йде потужна стихія: з'явилися карти
Категорія
Події
Дата публікації

В Україну йде потужна стихія: з'явилися карти

В Україну йде потужна стихія: з'явилися карти
Джерело:  online.ua

Згідно з даними Укргідрометцентру, в ніч на 12 грудня в Україні істотно погіршиться погода - варто очікувати сильного снігу, дощу, ожеледиці.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Головного управління України з надзвичайних ситуацій.


Читайте також: Снігопад в Україні: з'явилися нові фото, відео та повідомлення про проблеми


Негода охопить Чернігівську, Сумську, Харківську, Луганську та Київську область. У мережі з'явилися докладні карти переміщення нового циклону.


"Ви не повірите, але до нас знову мчить циклон. Такий тип переміщення синоптики називають "пірнаючий циклон". Тобто, це не коли циклон виринає з Балкан чи Італії, тобто, з південного заходу, а коли він "пірнає" в Україну з північного заходу Європи, - написала відома українська синоптик Наталія Діденко в Facebook. - На фото з супутника вже видно, що потужна хмарність циклону вже впритул наблизилася до нас. Друга карта - це прогноз положення циклону на найближчу ніч. Видно, що його центр практично над Києвом. І третя карта - прогноз опадів. Дощ - синій, сніг - бузковий".


"12 грудня в Україні знову ускладнення погодних умов, дощ з переходом в мокрий сніг, ожеледь, налипання мокрого снігу і пориви вітру до штормових. Дощ перейде в сніг завдяки похолоданню, яке охопить переважно північ, захід і центр. У Києві також знову очікуються дощ з переходом в сніг, поривчастий сильний вітер і похолодання. Похолодання поки буде незначним, у вівторок морози посиляться".



Як повідомляв ONLINE.UA,  в минулий раз циклон накрив Україну в середині листопада і став причиною безлічі НП і ДТП.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?