В Україну їдуть президент і глава МЗС Німеччини: названі цілі
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україну їдуть президент і глава МЗС Німеччини: названі цілі

В Україну їдуть президент і глава МЗС Німеччини: названі цілі
Джерело:  Укрінформ

29 травня в Україну приїде президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, а 31 травня - міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас. У посольстві України в ФРН цей подвійний візит назвали історичною подією, яке підтверджує, що Україна займає важливе місце у зовнішній політиці Німеччини.

Про мету візиту лідерів Німеччини в Україну повідомив посол України в ФРН Андрій Мельник, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Повідомляється, що Франк-Вальтер Штайнмаєр відвідає Київ і Львів. Головним акцентом його візиту стане тісна європейська приналежність України та культурної близькості країни з Німеччиною. Маас під час свого робочого візиту в Україну проведе цілий день поруч з лінією фронту на Донбасі, щоб активізувати зусилля для якнайшвидшого припинення військового втручання Росії в Україну.

"Тому у нас немає ніяких сумнівів в тому, що саме Німеччина як найпотужніша країна в ЄС і економічний мотор Європи, її вище керівництво - перш за все, особисто федеральний канцлер Ангела Меркель - і надалі буде відігравати головну роль адвоката України всередині Євросоюзу, в тому числі в питанні збереження санкцій тиску на Росію як на державу-агресора",- додав Мельник, коментуючи візит німецьких лідерів в Україну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Донбас здійснив терміновий візит спецпредставник Держдепу США Курт Волкер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?