В Укрзалізниці повідомили українцям чудові новини
Категорія
Україна
Дата публікації

В Укрзалізниці повідомили українцям чудові новини

В Укрзалізниці повідомили українцям чудові новини
Джерело:  online.ua

Наступного року Міністерство інфраструктури планує оновити рухомий склад Укрзалізниці, електрифікувати 110 кілометрів колії для пришвидшення руху потягів, після чого запустити нові маршрути. З такою заявою виступив міністр інраструктури Владислав Криклій, повідомляє ONLINE.UA.

За його словами, у планах міністерства на 2020 рік - придбання Укрзалізницею 2000 вантажних і 26 пасажирських вагонів, укладення договорів на 40 тепловозів та 200 електровозів, електрифікація 110 км колії для пришвидшення руху потягів, локалізація виробництва тяги в Україні, що дозволить створювати нові робочі місця.

"Після оновлення рухомого складу планується відкриття нових маршрутів. Зокрема, у межах України: Ужгород – Херсон через Миколаїв, Кривий Ріг , Запоріжжя – Івано-Франківськ через Дніпро, Запоріжжя – Чернівці, Київ – Ковель, Київ – Запоріжжя через Кривий Ріг, Лисичанськ - Одеса, Київ-Миколаїв - Херсон. У міжнародному сполученні, зокрема з країнами ЄС та Республікою Білорусь, плануються: маршрути до Польщі, приєднання до потягу 4 столиць – 5 столиці (Таллінн), Львів – Мінськ через Ковель і Брест, Гомель – Київ", - сказано в повідомленні.

Окрім того, планується покращити рівень сервісу та комфорту для пасажирів. Зокрема, запланована заміна освітлення у вагонах, оновлення постільної білизни, вдосконалення системи прибирання у потягах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні запропонували припинити не тільки залізничне, але і автобусне сполучення з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?