В "Укрзалізниці" повідомили українцям погані новини
Категорія
Україна
Дата публікації

В "Укрзалізниці" повідомили українцям погані новини

В "Укрзалізниці" повідомили українцям погані новини
Джерело:  online.ua

Директор з розвитку бізнесу "Укрзалізниці" Андрій Рязанцев заявив, що УЗ зменшить обсяги пасажирських перевезень, якщо в Кабміні і не погодять зміни в Податковому кодексі щодо зменшення ставки податку на землю для компанії, передає ONLINE.UA.

Він наголосив, що під час голосування бюджету на 2019 року внесли зміни до Податкового кодексу, відповідно до яких "підприємство додатково обтяжили податком у сумі 3 мільярди гривень".

"У жодній країні світу під залізницями податок на землю не сплачується взагалі", - додав він.

За його словами, ДФС, Мінфін, Мінагрополітики, Мінекономрозвитку, Мінрегіон, Мін'юст з різних причин вирішили відправити на доопрацювання проект закону про зміни в Податковому кодексі щодо повернення коефіцієнта 0,25 при оподаткуванні земель залізничного транспорту, який розробила УЗ. Ініціативу "Укрзалізниці" підтримало лише Міністерство інфраструктури.

"До чого призведуть додаткові витрати "Укрзалізниці" в 3 млрд грн на рік? По-перше, підприємство буде змушене переглянути обсяги пасажирських перевезень у бік зменшення. Також будемо змушені активізувати роботу зі скорочення малоефективної інфраструктури, незважаючи на те, що в більшості випадків вона несе на собі соціально-економічне навантаження в депресивних регіонах", - пояснив Рязанцев.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Міністерство інфраструктури України внесло на розгляд Верховної Ради законопроект про заборону пасажирського залізничного сполучення з Росією. Вантажні перевезення ініціатива не зачіпає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні запропонували припинити не тільки залізничне, але і автобусне сполучення з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?