В уряді назвали мінімальний розмір накопичувальної пенсії
Категорія
Економіка
Дата публікації

В уряді назвали мінімальний розмір накопичувальної пенсії

В уряді назвали мінімальний розмір накопичувальної пенсії
Джерело:  online.ua

Голова Мінсоцполітики Марина Лазебна підкреслила, що після введення накопичувальної системи мінімальний розмір пенсії складатиме не менше 40% від зарплати. 

Джерело: Суспільне

Пенсійна реформа в Україні

На думку міністра, справедлива пенсійна система буде спиратись на те, що всі громадяни платять за свої майбутні пенсії.

Наразі в Україні нароховується що найменше 11 млн пенсіонерів.

Ці пенсіонери не будуть учасниками накопичувальної системи. Уряд їм зараз виплачує пенсії і збільшує їх. Є ініціатива президента щодо вікових доплат. Якщо ми говоримо про те, коли будуть паралельно працювати ці системи, є певна гарантія. Вона закріплена в 102 Конвенції Міжнародної організації праці, яку Україна ратифікувала. Там є нестандартне мінімальне забезпечення - це 40% від зарплати. Менша держава не має права платити, - зазначила Лазебна.

Марина Лазебна (фото - wikimedia.org)

Міністр підкреслила, що виплата пенсій буде здійснюватись і після введення обов'язкових пенсійних накопичень для громадян.

Підвищення розміру пенсій

з 1 грудня, в Україні підвищили розмір мінімальної пенсії. Покращення фінансового становища пенсіонерів залежатиме від низки факторів, зокрема робочого стажу.

Йдеться про збільшення на 80 гривень, мінімалка відтепер становитиме 1 тис 934 гривні.

Зростання складатиме: для пенсіонерів, що мають повний страховий стаж (для чоловіків – 35 років, для жінок – 30 років) – з 1 тис 854 гривень до 1тис 934 гривні (на 80 гривень);
непрацюючих пенсіонерів, котрі старші 65 років за наявності повного страхового стажу (35 років для чоловіків та 30 років для жінок) – з 2 400 гривень до 2 600 гривень (на 200 гривень).

Мінімальний розмір пенсії у зв’язку з втратою годувальника на одного / двох / трьох і більше утриманців (100% прожиткового мінімуму) становитиме 1934,00 грн / 2320,80 грн / 2901,00 грн
Мінімальний розмір пенсійних виплат для учасників бойових дій (210% прожиткового мінімуму) становитиме 4061,40 грн;
Підвищення учасникам бойових дій (25% прожиткового мінімуму) - 483,50 грн
Підвищення для осіб з інвалідністю внаслідок війни 1 групи / 2 групи / 3 групи (50% прожиткового мінімуму) - 967,00 грн / 773,60 грн / 580,20 грн.

Перерахунки пенсій здійснять автоматично, і додатково звертатися до Пенсійного фонду не потрібно.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?