В уряді Німеччини не підтримали ідею віцеспікера Бундестагу запустити Північний потік-2
Категорія
Світ
Дата публікації

В уряді Німеччини не підтримали ідею віцеспікера Бундестагу запустити Північний потік-2

В уряді Німеччини не підтримали ідею віцеспікера Бундестагу запустити Північний потік-2
Джерело:  online.ua

19 серпня очільник Вільної демократичної партії та міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер відреагував на вимогу свого партійного заступника Вольфганга Кубікі запустити "Північний потік-2". Він наголосив, що не підтримує таку ініціативу.

Джерело:  DPA

Влада ФРН виступає проти запуску Північного потоку-2

Як стверджує речниця політика, Крістіан Ліндер називає пропозицію Кубікі, який є заступником Лінднера по партії та віцепрезидентом Бундестагу, "неправильною та абсурдною".

Що важливо розуміти, Вільна демократична партія входить до правлячої коаліції Німеччини разом із соціал-демократами і "зеленими".

На вимоги Кубікі відповіли також у федеральному уряді. За словами заступника речника уряду Вольфганга Бюхнера, офіційний Берлін не планує вводити трубопровід в експлуатацію, та про відновлення проєкту не може бути й мови.

Що цікаво, на скандал також відреагував очільник МЗС України Дмитро Кулеба. Український дипломат звернув увагу на те, що заклики німецьких політиків про запуск газопроводу "Північний потік-2" нагадують йому ситуацію з наркозалежністю.

Що відомо про заклики щодо запуску "Північного потоку-2"

Вольфганг Кубікі, який є віцеспікером Бундестагу від Вільної демократичної партії, почав вимагати запуску російського газогону "Північний потік-2" для заповнення газосховищ на зиму попри війну РФ проти України.

Політик також почав цинічно стверджувати, що щойно резервуари для зберігання газу будуть заповнені, газопровід можна буде знову закрити.

Що важливо розуміти, ФРН у разі повного припинення поставок з РФ буде важко забезпечити достатню кількість природного газу, щоб пережити майбутню зиму, однак команда Олафа Шольца не збирається запусати російський газопровід навіть у разі браку газу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?